← Takaisin

Verkkotunnuksen nimen valitseminen – Ole tarkkana!

| Petra Niemi

Harkitsetko uusia verkkosivuja yrityksellesi?

 

Nettisivujen uusimisprojekti on innostava kokemus siihen asti, kunnes asiat eivät enää menekään ihan niin kuin Strömsössä. Projekti ei koskaan ole niin yksinkertainen kuin sitä aluksi luuli, mutta kaikki on näetyn vaivan arvoista verkkosivujen valmistuttua. Prosessin aikana mielessä pyörii monenlaisia kysymyksiä: Löytääkö kohdeyleisöni sivuilleni? Miten voin seurata ja saada tietoa sivustokävijöistä? Miten valitsen toimivan nimen verkkotunnukselle?

Usko tai älä, verkkotunnuksen nimi ja URL on isossa roolissa kun tarkastellaan hakukoneiden toimintaa. Näillä kahdella on suuri merkitys verkkosivusi näkyvyyteen ja tottakai – se on yrityksesi sisällön kohde!

 

Täydellisen verkkotunnuksen valitsemiseen on useita lähestymistapoja:

 

Brainstormaa ja pallottele ideoilla. Varmista, että sinulla on 3-5 relevanttia avainsanaa mielessä, joita voit lähteä työstämään. Mieti sanoja, jotka kertovat siitä kuka olet ja mitä teet.

– Miksi haluaisit tehdä samoin kuin kaikki muutkin tekevät? Ole uniikki! Valitse verkkotunnus joka on sopiva juuri sinulle. Varmista, että se on tarpeeksi lyhyt, ytimekäs ja helppo kirjoittaa.

– Valitse verkkotunnus joka jää mieleen. Hyvä esimerkki tästä on Nike, joka on saavuttanut suuren menestyksen mieleenpainuvan nimensä ja logonsa ansiosta.

– Täytä potentiaalisten asiakkaiden odotukset. Kohderyhmäsi tulisi tietää URL-osoitteesta ja verkkotunnuksesta kuka sinä olet ja mitä tarjoat, joten avainsanoissa pysyminen on erityisen tärkeää.

– Trendit eivät kestä ikuisesti, joten älä luota niihin valitessasi verkkotunnusta. Vältä epätavallisia lausahduksia, väliviivoja ja numeroita – valitse yksinkertainen nimi.

 

Ota yllämainitut seikat huomioon ja valitse verkkotunnus, joka vahvistaa brändiäsi ja mielikuvaa yrityksestäsi. Verkkotunnuksella on suurempi vaikutus kuin yleisesti luullaan. Verkkotunnus ei ole vain sanoja – se luo menestystä sivustollesi. Luo itsellesi täydellinen verkkotunnus ja muista: lyhyt, ytimekäs ja omasi! Mikäli sinulla heräsi kysyttävää verkkotunnuksen ostamisesta ja nimen valitsemisesta, ota yhteyttä meihin: info@mahon.cp6.doop.fi

 

domain name