← Takaisin

Google julkaisee Bardin, joka vastaa ChatGPT:tä – tältä se näyttää

| Petra Niemi

Google lupaa tuoda LaMDA:lla toimivan kokeellisen tekoälyratkaisunsa laajemmin saataville lähiviikkoina.

 

Google testaa nyt Bardia, joka on sen vastaus vallalla olevaan OpenAI:n ChatGPT:hen. Google-haun tekoälypohjaisia ominaisuuksia on nähtävillä jo jonkin verran. Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai on ilmoittanut Bardin julkaisusta “luotettujen testaajien” joukkoon ja esittelee, miltä varhainen kokeellinen julkaisu näyttää esimerkkien avulla.

 

Miltä Googlen tekoälyominaisuudet näyttävät haussa

 

Oheinen kuva on Googlen tarjoama kuvakaappaus. Siitä käy ilmi, kuinka Googlen haku käyttää tekoälyä vastatakseen pitkiin kyselyihin pitkällä tekoälyn luomalla vastauksella. Vastaus on hyvin samantyyppinen kuin miltä ChatGPT-tyylinen tekoäly näyttää. 

Kuvakaappaus miltä Google Bard tekoälyratkaisu voisi näyttää Google-haussa.

Kuvakaappaus antaa käsityksen siitä, kuinka Google voisi pian integroida tekoälyn luomat vastaukset suoraan Google-hakuun.

“Pian näet haussa tekoälyllä toimivia ominaisuuksia, jotka suodattavat monimutkaisia tietoja ja useita näkökulmia helposti hahmotettaviin muotoihin, jotta voit nopeasti ymmärtää kokonaisuuden ja oppia lisää verkosta: onko kyseessä eri näkökulmien etsiminen, kuten blogit ihmisiltä, jotka soittavat sekä pianoa että kitaraa, tai menevät syvemmälle aiheeseen, kuten erilaiset vaiheet aloittamiseen.” Pichai kertoo.

Ja selvyyden vuoksi, Bard on erillinen Google-hausta. Yllä oleva kuvakaappaus korostaa tekoälyllä toimivia ominaisuuksia, jotka julkaistaan Google-haussa “pian”.

 

Mikä siis on Google Bard?

 

Bard on kokeellinen keskusteleva tekoälypalvelu, joka toimii LaMDA:n (Language Model for Dialogue Applications) avulla. Tekoäly käyttää LaMDA:n kevyttä versiota, joka ei vaadi yhtä paljon laskentatehoa, joten sen avulla palvelu saadaan skaalattua useimmille käyttäjille. 

 

 

Lähde:  Search Engine Land, helmikuu 6, 2023