← Takaisin

Mobiili on nyt kaikkialla

| Petra Niemi

Mitä teet, kun sinulla on tylsää? Entä bussissa istuessasi tai hammaslääkärille jonottaessasi? Suurin osa meistä voi varmasti myöntää ottavansa puhelimen käteen paremman tekemisen puutteessa. Älypuhelimet ovat kaikkialla – ja sen on huomannut myös Google.

Jo viime vuonna Google ilmoitti, että mobiilihaut ylittivät ensimmäistä kertaa perinteisillä tietokoneilla tehtyjen hakujen kokonaismäärät. Viime kuussa saavutettiin jälleen uusi virstanpylväs: nyt myös yleinen internetin käyttö on suurempaa mobiililaitteilla kuin tietokoneilla. Tämän seurauksena Google on julkaissut mobiilialgoritmin, joka vaikuttaa tulevaisuudessa seuraavanlaisesti:

– Googlen hakuindeksi jakautuu kahteen, mobiiliin ja perinteisiin tietokoneisiin, antaen enemmän näkyvyyttä mobiiliystävällisille sivustoille ja huonontaen muiden sivustojen hakusijoituksia
– Google on julkaissut alustavan kokeilun mobiili-indeksoinnista ja sen odotetaan tulevan laajemmin käyttöön seuraavan puolen vuoden aikana
– Mobiilialgoritmi kiinnittää erityisesti huomiota sivuston nopeuteen. Vaikka sivustosi olisi mobiiliystävällinen, latausnopeus ratkaisee ja vaikuttaa merkittävästi sivuston suorituskykyyn!

Onko sinun sivustosi mobiiliystävällinen?

Jos et ole varma onko yrityksesi nettisivu mobiiliystävällinen, tarkista asia Googlen ilmaisen työkalun avulla: https://testmysite.thinkwithgoogle.com/

Ja vielä pari vinkkiä vaikkapa kotimatkalla luettavaksi:

– Varmista, että sivustosi näkyy hyvin mobiililaitteissa (älypuhelimet, tabletit)
– Jos sivustosi latautuu hitaasti mobiililaitteilla, juttele developperillesi (tai meille) selvittääksesi miten asia korjataan.
– Tutustu Googlen Accelerated Mobile Pages -sivuihin (AMP). AMP on Googlen ja Twitterin luoma projekti, joka tähtää nopeiden mobiilisivustojen luomiseen. Yksinkertaisesti sanottuna se on riisuttu versio HTML-muodosta.
– Muista testaamisen tärkeys! Varmista, että käyttäjäkokemus mobiililla on yhtä hyvä kuin perinteisellä tietokoneellakin. Kiinnitä huomiota etenkin käytettävyyteen ja navigoinnin helppouteen.

Autamme asiakkaitamme päivittäin mobiilioptimointiin liittyvissä asioissa, joten ota rohkeasti yhteyttä, jos kaipaat apua!